

بیماری بلانت نوعی اختلال رشد است که بر استخوانهای ساق پا اثر میگذارد و سبب انحنای غیرطبیعی پاها به سمت بیرون می شود.
این عارضه در کودکان معمولا با انحراف استخوان درشت نی و در نوجوانان با انحراف درشت نی و استخوان فمور ( ران ) همراه است.
پانتزی شدن پاها مهم ترین عارضه ای است که در اثر این بیماری رخ می دهد و در صورتی که تحت درمان در سنین کودکی قرار نگیرد سبب بروز مشکلات حرکتی عدیده ای در دوران بزرگسالی برای فرد می شود.
علائم بیماری بلانت
- پرانتزی شدن زانوها
- راه رفتن غیرطبیعی
- خمیدگی پاها به سمت داخل
- افزایش خطر زمین خوردن
- افزایش خطر ابتلا به آرتروز زانو
دلایل بیماری بلانت
- عوامل ژنتیکی
- عوامل محیطی
- زودراه رفتن کودک اضافه وزن در دوران کودکی
- رشد غیرطبیعی استخوان ها در دوران کودکی
روش های درمان
بهترین جراح ارتوپد کودکان برای بررسی دقیق این عارضه و شدت خمیدگی و انحراف زانوها علاوه بر معاینه فیزیکی از روش های تصویربرداری پزشکی نیز بهره می برد و بر اساس شدت انحراف ایجاد شده و دیگر شرایط کودک بهترین روش درمانی را اتخاذ می کند.
همان طور که گفته شد در صورتی که بیماری تحت درمان مناسب قرار نگیرد می تواند در دوران نوجوانی تشدید شده و مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد کند ، ممکن است این کودکان به دلیل تنش های غیرطبیعی، دچار ناراحتی های استخوانی شوند و حتی دچار زانودرد در سنین نوجوانی شوند به همین جهت درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
تجویز آتل یا بریس های مخصوص زانوی پرانتزی می تواند به اصلاح انحراف ایجاد شده در موارد خفیف تا متوسط کمک کند.
در صورتی که نرمی استخوان نیز همراه با بیماری بلانت وجود داشته باشد ، بهترین جراح ارتوپدی کودکان استفاده از داروهای مکمل را برای درمان نرمی استخوان نیز توصیه خواهد کرد.
در صورتی که انحراف بحدی زیاد باشد که با روش های غیرجراحی قابل کنترل نباشد جراحی به عنوان آخرین گزینه انجام خواهد گرفت. جراحی از پیشرفت انحراف ایجاد شده جلوگیری می کند.
کلمات مرتبط :
بهترین جراح ارتوپدی کودکان – جراحی ارتوپدی اطفال – درمان زانوی پرانتزی – جراحی زانوی پرانتزی در کودکان – دکتر مهدی شیرازی