

روی پنجه راه رفتن در کودکان در ابتدا ممکن است مشکل مهمی قلمداد نشود اما والدین باید بدانند معمولا کودکانی که روی پنجه پا راه می روند دچار مشکلات زمینه ای هستند.
اغلب کودکان در حدود ۱۲ تا ۱۴ ماهگی اولین قدم های خود را برداشته و شروع به راه رفتن می کند ، در اوایل راه رفتن ممکن است کودکان به راه رفتن روی پنجه پا تمایل داشته باشند که این وضعیت معمولا طی چند ماه بطور خودبخود برطرف می شود.
برای بررسی و درمان این مشکل باید به بهترین جراح ارتوپد اطفال مراجعه شود.
راه رفتن روی پنجه در میان کودکان نوپا که در حال یادگیری راه رفتن معمولا دیده می شود و با تکمیل فرایند راه رفتن بطور خودبخود برطرف می شود ولی در صورتی که این وضعیت ادامه دار باشد و پس از ۳ سالگی نیز توسط کودک ترک نشود نیازمند بررسی توسط جراح ارتوپد کودکان است.
جراح ارتوپد کودکان کودک را از لحاظ هماهنگی، مشکلات عضلانی و مسائل مربوط به رشد مورد بررسی قرار خواهد داد.
بهترین جراح ارتوپدی کودکان اقدام به ارزیابی کامل از رشد مهارت های حرکتی و عملکرد مغز کودک انجام داده و بر اساس نتایج بدست آمده بهترین روش درمان را برای جلوگیری از آسیب مفاصل و عضلات کودک ارائه می دهد.
این وضعیت معمولا با علائمی همراه است که رایج ترین آن ها عبارتند از :
- ناتوانی در انجام مهارت های حرکتی بطور همزمان
- ناتوانی در تحمل وزن
- سفتی و انقباض غیرطبیعی عضلات در پاها
- عدم هماهنگی در هنگام راه رفتن
دلایل روی پنجه راه رفتن کودکان
- کوتاهی تاندون آشیل
- فلج مغزی
- اختلالات ضعف عضلانی
- مشکلات عصبی
روش های درمان
همانطور که گفته شد راه رفتن روی پینجه پا در کودکانی که به تازگی راه افتاده اند اغلب طبیعی است ولی در صورتی که کودک پس از سه سالگی نیز تمایل داشته باشد تا بیشتر روی پنجه پا راه برود باید توسط جراح ارتوپدی کودکان تحت معاینه و بررسی دقیق قرار بگیرد.
در صورتی که کوتاهی تاندون آشیل سبب بروز این وضعیت شده باشد جراح ارتوپدی کودکان با تجویز بریس و همچنین ارائه تمرینات کششی و فیزیوتراپی اقدام به درمان آن خواهد کرد و در صورتی که روش های غیرجراحی نتوانند کمکی به بهبود این مشکل بکنند با انجام جراحی اقدام به درمان آن خواهد کرد.
درمان کودکان مبتلا به فلج مغزی و اوتیسم نیز با هدف از بین بردن تاثیرات عصبی این بیماری ها انجام خواهد گرفت.
در صورتی که بهترین جراح ارتوپدی کودکان تشخیص دهد که کودک تونوس عضلانی خوبی دارد و مچ پایش دامنه ی حرکتی مناسبی دارد و همچنین وجود فلج مغزی، اختلال طیف اتیسم یا مشکلات دیگر را نیز رد کند، ممکن است او را مبتلا به وضعیتی به نام نوع ایدیوپاتیک راه رفتن روی انگشتان پا تشخیص دهد، در این وضعیت معمولا کودک از روی عادت روی انگشتان پا راه میرود. این نوع راه رفتن روی پنجه پا معمولا به مرور زمان برطرف میشود.
کلمات مرتبط :
درمان کوتاهی تاندون آشیل در کودکان – کوتاهی تاندون آشیل – روی پنجه راه رفتن در کودکان – بهترین جراح ارتوپدی کودکان در تهران